Hylte / Trädgård / Åkgräsklippare

Åkgräsklippare

TrädgårdstraktorerFrontklippareRedskap för åkgräsklippareTillbehör för åkgräsklippareService & slitdelar för åkgräsklippare
71 produkter
Sortera på: Popularitet
Husqvarna R213C Rider inkl. aggregat
Husqvarna R213C Rider inkl. aggregat
32 990 kr39 900 kr (rek ca pris) 
17%
Husqvarna R316TsX AWD Riderpaket
79 900 kr90 895 kr (rek ca pris) 
Rea
Paket
Du har sett 36 av 71 Produkter
12
Nästa

Åkgräsklippare

Dags för en ny åkgräsklippare? Hos oss hittar du ett stort utbud av åkgräsklippare, trädgårdstraktorer, frontklippare, redskap och tillbehör från flera välkända varumärken som Husqvarna, Stiga, Ryobi och MTD.

En åkgräsklippare eller traktor är ett mycket bra val för dig som har en stor gräsmatta och vill klippa gräset på ett bekvämt och smidigt sätt. Har du till exempel problem med ryggen eller leder så kan det vara skönt att sitta bekvämt och inte anstränga kroppen lika mycket som med en vanlig gräsklippare. Med en åkgräsklippare kan du snabbt och enkelt köra runt för att klippa gräsmattan och du slipper allt manuellt arbete.

För hus- och villaägare finns det också andra fördelar utöver gräsklippningen i att köpa en åkgräsklippare eller traktor då dessa maskiner med rätt tillbehör kan användas året runt. För många åkare finns det idag smarta tillbehör som snöplog, snökedjor, uppsamlare, vagnar, mulchkit, grusharvar, mossrivare, spridare och sopborstar vilket gör maskinen väldigt mångsidig och praktisk att använda till många fler ändamål än att bara klippa gräset.

Skillnaden mellan en åkgräsklippare och traktor är egentligen var klippaggregatet sitter på maskinen. Finns klippaggregatet framtill (frontmonterad) är det är en åkgräsklippare medan om klippaggregatet sitter på i mitten av maskinen så är det en traktor. Traktorer är mycket behändiga för fler ändamål än just gräsklippning. Med en traktor kan du ofta koppla på tillbehör som kan användas till att till exempel gödsla trädgården, ploga bort snö eller transportera bort trädgårdsavfall. Har du en trädgård med mycket buskar, växter eller andra hinder är en frontmonterad åkgräsklippare att föredra då de är bättre på kantklippning vid till exempel rabatter, under buskar eller vid staket. Eftersom klippaggregatet dessutom sitter framtill plattas gräset till vilket ger en prydligare gräsmatta.

Alla gräsmattor är olika så när du har bestämt dig för att köpa en klippare är det viktigt att titta på hur din gräsmatta ser ut. Har du en kuperad och ojämn gräsmatta med höjdskillnad så bör du absolut titta på någon av våra fyrhjulsdrivna alternativ. Har du redan nu planerat att hitta en maskin som ska klara lite tuffare användning som snöplogning så kan det också vara fördelaktigt att titta på en maskin med fyrhjulsdrift och fler hästkrafter som orkar lite mer. Är din gräsmatta däremot ganska plan så brukar det räcka med en tvåhjulsdriven variant.

För att förenkla ditt trädgårdsarbete året runt så säljer vi flera smarta tillbehör till åkgräsklippare och traktorer. Titta gärna på vår smarta trädgårdsvagn eller gräs-och lövuppsamlare som enkelt kan användas för att transportera gräs och avfall från tomten. Trädgårdsvagnen har dessutom ett praktiskt tippbart flak som underlättar när du ska tömma den. Ska du kanske göda eller så en ny gräsmatta? Då är en spridarvagn ett ypperligt hjälpmedel! Spridarvagnen kan också användas under vintern för att sprida sand eller salt.

Att klippa gräset, ploga snö eller så en ny gräsmatta kan vara en tidskrävande och ganska tråkig uppgift men med en åkgräsklippare eller trädgårdstraktor hemma blir det enkelt, smidigt och roligt!

Har du svårt att bestämma dig för vilken åkare som passar just din trädgård? Ring oss så hjälper vi dig att hitta rätt klippare för dig och din tomt!
TrädgårdstraktorerFrontklippareRedskap för åkgräsklippareTillbehör för åkgräsklippareService & slitdelar för åkgräsklippare
Om Hylte Jakt & Lantman
Välkommen till oss!

Vår styrka ligger i vår kunniga personal som har lång erfarenhet av det vi säljer. Jakt, fritid och lantbruk har varit vårt fokus sedan 1911. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får raka svar från ärlig personal när du handlar hos oss!

Vännerna på Hylte Jakt & Lantman

Prenumerera på vårt nyhetsbrev