30 dagars öppet köp
Snabba leveranser
Personlig service
Välj land
  • Danmark
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Visar priser inkl. moms

|

Gör val i användarnamnet till vänster
Hylte Jakt & Lantman

0345 - 400 00

Jakt

Skytte

Fiske

Kläder & Skor

Friluftsliv

Trädgård

Skog

Hem & Hushåll

Bygg & Verktyg

Djur & Lantbruk

Fyndhörna

Artiklar & Guider

Köp nu - betala i augusti! Gäller köp över 4000:- med Walley

Hylte

/

Jakt

/

Åtelprodukter

Åtelprodukter

ÅtelkameraTillbehör för åtelkamerorÅtelbelysningFoderspridareLockmedel för vilt

120 produkter

Sortera på: Popularitet

Produkter per sida: 24

13 till att visa...
Bolyguard BG584-T2 4G Åtelkamera

inkl. 3 månaders Molnus-SIM

Bolyguard BG584-T2 4G Åtelkamera

1.995 kr

I lager
Åtel / foderplats Komplett sats

Åtel / foderplats Komplett sats

1.934 kr

Paket
Du har sett 24 av 120 Produkter

Åtelprodukter

Har du gått i tankarna att anlägga en åtel? Att anlägga en åtel kan vara mycket givande för både jägaren, jordbrukarna och viltvården. Åtel är ett annat ord för lockbete och åteljakt innebär alltså att jägaren använder sig av foder för att locka till sig djuren vid jakt. Att locka bort djuren från till exempel grödor kan också vara mycket användningsbart för jordbruk eller markägare som annars kan få sina skördar eller mark förstörda av djuren.

En av de mest populära djuren att åtla idag är vildsvin. Vildsvinsstammen har vuxit mycket de senaste åren och en alltför stor stam kan orsaka både viltolyckor och förstörda åkrar.

Det absolut viktigaste att tänka på när man ska anlägga sin åtel är platsen. Vildsvin har extremt bra luktsinne och känner en människas vittring på väldigt långa avstånd. Se därför till att ta reda på hur vinden oftast ligger. Du vill, om möjligt, alltid ha vinden från åteln med riktning mot kojan eller tornet som jakten ska ske ifrån. Vildsvinen trivs bra i tät vegetation där de kan känna sig trygga. Därför är det en fördel om jägaren kan hitta ett område inne i en plantering där vildsvinen känner sig säkra.

För att hitta den optimala platsen för din åtelplats så kan det vara fördelaktigt att provmata först. Testa att provmata i några veckor för att se om vildsvinen kommer. Du kan till exempel testa att pensla ut vildsvinstjära på ett träd samt hälla ut lite majs eller använda en rulltunna med majs i. När du vet att vildsvinen besöker din tilltänkta plats är det bara dags att börja bygga din åtelplats!

När vildsvinen har börjat besöka din åtel och du jagar där så vill du att vildsvinen stannar länge. Mata så lite som möjligt och ställ in din spridare på olika tider. Det är bra att sprida foder en sekund vid tre-fyra tillfällen under samma kväll. Vildsvinen är smarta och kommer snart lära sig vilka tider maten serveras. Med vår foderspridare från Genzo kan du till exempel ha tio olika spridningstider per dygn. Du kan även underhålla vildsvinen extra länge genom att använda en rulltunna/dunk med majs i. Det är en bra sysselsättning och det tar lång tid för vildsvinen att äta upp maten. Strö gärna ut halm eller hö kring din åtel, det gör att fåglarna har svårt att komma åt maten från marken och den får ligga kvar till vildsvinen.

Eftersom vildsvinen har extremt bra luktsinne så kan det vara bra att fundera på vad du ska sitta i när du jagar. Tänk på att försöka stänga inne så mycket vittring som möjligt, ett välisolerat jakttorn är klart bäst men det fungerar även med enklare lösningar som vanliga höga jakttorn.

När vildsvinen väl är på plats och det är dags för skott är det även bra med belysning. Hos oss hittar du bland annat populära Genzo Max-LED V2 som är en åtelbelysning som är testad och speciellt framtagen för belysning på åtel. Belysningen är testad under mer än ett års tid och har inbyggd skymningssensor som tänder slingan varje kväll när det blir mörkt. Att ha en åtelbelysning med timer gör att djuren snabbt vänjer sig vid belysningen. Använder du dig av en rörelseaktiverad belysning finns risken att vildsvinen snabbt förknippar belysningen med skott och blir mycket mer försiktiga.

Det finns en mängd produkter för åteljakt och ibland kan det vara svårt att veta vilket som passar för just din åtelplats. Hos oss på Hylte Jakt & Lantman hittar du alla produkter som du behöver för din åtel som åtelkameror, åtelbelysning, fodertunnor, vildsvinstjära, foderspridare och lockmedel. Vi erbjuder även kompletta åtelpaket som innehåller allt du behöver för att starta upp din nya åtelplats!
ÅtelkameraTillbehör för åtelkamerorÅtelbelysningFoderspridareLockmedel för vilt
Kontakta oss

Välkommen till oss!

Vår styrka ligger i vår kunniga personal som har lång erfarenhet av det vi säljer. Jakt, fritid och lantbruk har varit vårt fokus sedan 1911. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får raka svar från ärlig personal när du handlar hos oss!

Vännerna på Hylte Jakt & Lantman

Om Hylte Jakt & Lantman
Kontakta oss
Dina rättigheter