30 dagars öppet köp
Snabba leveranser
Personlig service
Välj land
  • Danmark
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Visar priser inkl. moms

|

Gör val i användarnamnet till vänster
Hylte Jakt & Lantman

0345 - 400 00

Jakt

Skytte

Fiske

Kläder & Skor

Friluftsliv

Trädgård

Skog

Hem & Hushåll

Bygg & Verktyg

Djur & Lantbruk

Fyndhörna

Artiklar & Guider

Hylte

/

Virkon - Effektivt desinfektionsmedel

Virkon - Effektivt desinfektionsmedel

2 produkter

Sortera på: Popularitet

Produkter per sida: 24

Djur & Lantbruk
Desinfektion Virkon S 50 g

Desinfektion Virkon S 50 g

75 kr

99 kr

I lager

24%

Du har sett 2 av 2 Produkter
1

Virkon - ledande inom desinfektion

Virkon är ett effektivt och väldokumenterat desinfektionsmedel som har bekämpat smittspridning i över 30 år. Över 600 publikationer och studier dokumenterar Virkons effekt på virus, bakterier och svamp t.e.x. afrikansk svinpest , fågelinfluensa och covid-19.

Virkon™ desinfektionsmedel är säkert och effektivt desinfektionsmedel för användning i djurstallar, växthus, kläckerier, djurkliniker, fiskodlingar, transportfordon, grönsaks- och potatislager samt för instrument, redskap, stövelbad, juvertvätt etc. Virkon™ har effekt på alla kända virusfamiljer, mykoplasma, bakterier och svamp som påverkar djur och människor. Virkon™ verkar genom att tränga in i mikroorganismerna och förstöra arvsanlagen. Pulvret löses upp i vatten och appliceras med en ryggspruta, en högtrycksspruta med lågt tryck, eller annan utrustning.

Virkon™ är ett modernt oxiderande desinfektionsmedel, och som sådant effektivt även vid låga temperaturer. Medlet består av flera komponenter, som var för sig angriper olika delar av mikroorganismen. Samtidigt förstärker komponenterna varandra. Det sker en oxidation av mikroorganismerna, vilket betyder att resistens inte kan utvecklas.

Virkon ™ är lätt att använda. Pulvret löser sig lätt i vatten och den färdiga lösningen blir ljust rödfärgad då pulvret innehåller ett färgämne. När styrkan på den röda färgen avtar, minskar även Virkon™s desinfekterande verkan. Det är tecken på att du får slänga din lösning och blanda i hop en ny sats. En blandad lösning håller sig effektiv i 1 veckas tid i snitt.
Desinfektion skall föregås av rengöring och gärna utföras på torra ytor. Ömtåliga ytor som mjuka metaller, plaster och gummi ska sköljas med vatten efter ca. 15 minuter efter avslutad desinfektion för att undvika bildning av vita fläckar efter upptorkning.

Kontakta oss

Välkommen till oss!

Vår styrka ligger i vår kunniga personal som har lång erfarenhet av det vi säljer. Jakt, fritid och lantbruk har varit vårt fokus sedan 1911. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får raka svar från ärlig personal när du handlar hos oss!

Vännerna på Hylte Jakt & Lantman

Om Hylte Jakt & Lantman
Kontakta oss
Dina rättigheter