30 dagars öppet köp
Snabba leveranser
Personlig service
Välj land
  • Danmark
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Visar priser inkl. moms

|

Gör val i användarnamnet till vänster
Hylte Jakt & Lantman

0345 - 400 00

Jakt

Skytte

Fiske

Kläder & Skor

Friluftsliv

Trädgård

Skog

Hem & Hushåll

Bygg & Verktyg

Djur & Lantbruk

Fyndhörna

Artiklar & Guider

Hylte

/

Stavguiden - vilka stavar ska jag välja?

Stavguiden - vilka stavar ska jag välja?

02 september 2022

Stavguiden - vilka stavar ska jag välja?

02 september 2022
Tillbaka till magasin
Författare: Silva
Fotograf: Silva

Stavguiden - vilka stavar ska jag välja?


Tycker du om att vandra och vill ta den upplevelsen till en ny nivå? Eller behöver du något som ger dig balans och stabilitet under dina promenader? Oavsett om du ska bestiga berg, vandra i skogen eller bara vill få ut mer av dina dagliga promenader så är ett par stavar ett ovärderligt hjälpmedel som kommer att underlätta och öka din prestation samt hjälper till att minska belastningen på dina leder! Många upplever en wow-känsla när dem börjar använda stavar och du kommer med säkerhet ställa dig frågan – varför har jag inte använt stavar tidigare?

Med Silvas smidiga och slitstarka stavar kan du minska påfrestningen på dina leder och knän vid längre vandringsturer, eller öka intensiteten på kvällspromenaden. Att vandra eller gå med stavar handlar om energi, fast på olika sätt. Spara energi och avlasta din kropp med Silvas vandringsstavar när du äventyrar i skog och fjäll, eller få ut mer av dina dagliga promenader genom att involvera fler muskler och förbruka mer energi när du använder Silvas gångstavar.

I den här stavguiden fokuserar vi på aktiviteterna vandring och gång samt tipsar om vilka olika stavar från Silva som är optimala att använda vid respektive aktivitet.

Vandringsstavar:

Silvas vandringsstavar passar utmärkt för fjällvandring, bergsbestigning eller skogspromenader. De är lätta och hopfällbara, vilket gör att du enkelt kan bära med dem i vandringsryggsäcken. Stavarna har bekväma och stabila handtag i kork och mjuk skumgummi med justerbara handledsremmar för maximal komfort. Alla vandringsstavar kan justeras upp till 140 cm i längd med en enkel låsfunktion i aluminium och de levereras med en smidig förvaringspåse.

Positiva effekter med att använda stavar vid vandring:

Om du tillhör den äventyrliga skaran som gärna vandrar i såväl brant och tekniskt svår terräng är ett par vandringsstavar ett utmärkt hjälpmedel att använda på dina äventyr! Dem hjälper till att öka din balans och stabilitet i utmanande terräng och blir ett bekvämt sällskap under långa vandringsdagar i såväl skog- och bergsområden. Använd stavarna både i ned- och uppförsbackar då det minskar belastningen på dina leder och ligament särskilt när du vandrar långa sträckor med tung ryggsäck under flera dagar

Tips på teknisk stig:

Ha stavarna framför dig när du vandrar i nedförsbacke och använd dem för att bedöma avstånd om det är stenigt eller klippig terräng. Det ger ett skönt stöd till kroppen och sparar dina knän. När du passerar hinder på plan stig, eller när stigen lutar uppför och terrängen är stenig eller rotig, så kan du använda stavarna för att ”dra” och ”skjuta” dig framåt. Då funkar parallell armföring bäst.

Justerbara stavar:

Alla vandringsstavar från Silva kan skjutas ihop i tre delar och fästas på ryggsäcken när de inte används. Längden justeras med det så kallade ”flicklock-låset” i aluminium och längden går att anpassa mellan 110-140 cm. När terrängen är riktigt brant kan du anpassa ditt grepp på det förlängda handtaget istället för att justera längden på stavarna.

Kolfiber- eller aluminiumstavar?

Är du på jakt efter en superlätt stav i kolfiber med korkhandtag som bara väger 400 gram per par vill vi varmt rekommendera “Silva Trekking Poles Carbon”. Söker du däremot en stav i tålig aluminium med korkhandtag så tipsar vi dig om att kolla in “Silva Trekking Poles Aluminium Cork”.

Silva Trekking Poles Carbon:

Silvas vandringsstavar i kolfiber är gjorda för rörelse, precis som du. Ta med dessa lätta vandringsstavar i kolfiber på din nästa vandringstur. Att använda vandringsstavar är ett effektivt sätt att minska belastningen på leder och ligament samt förbättra hållning och balans vilket gör att du sparar energi på långa vandringar.

Du kan justera längden på stavarna upp till 140 cm tack vare det enkla ”twistlock-låset” i aluminium. Stavarna går även att skjuta ihop i tre delar så att du enkelt kan förvara dem i, eller fästa dem utanpå ryggsäcken när de inte används.

De bekväma handtagen i kork håller en behaglig temperatur oavsett väder och utomhustemperatur. Utöver korkhandtagen har stavarna förlängda handtag i skumgummi som gör att du enkelt kan byta grepp när du vandrar i brant terräng. Handledsremmen är mjuk och enkel att justera så att stavarna sitter stabilt och är sköna att hålla i även när du vandrar under långa dagar.

Vandrar du även när det är lerigt eller till och med snöigt ute? Dessa vandringsstavar inkluderar avtagbara trugor, gummifötter och utbytbara stavspetsar. Ta med dina vandringsstavar på äventyr oavsett säsong utan risk för att de slits ut. Spetsarna i tungsten är konkava så att de ger dig bättre grepp på stigar och i terräng.

Stavarna levereras med en smidig förvaringspåse så att du kan förvara dem tryggt och säkert mellan dina äventyr.

Silva Trekking Poles Aluminium Cork:

Silvas vandringsstavar i 7075 aluminium är perfekta att ta med på vandring på stigar och fjällterräng. När du vandrar med dessa stavar i högkvalitativ aluminium bland fjäll och berg får du extra stöd och kan spara energi.

Du kan justera längden på stavarna upp till 140 cm tack vare det enkla ”twistlock-låset” i aluminium. Stavarna går även att skjuta ihop i tre delar så att du enkelt kan förvara dem i, eller fästa dem utanpå ryggsäcken när de inte används.

De bekväma handtagen i kork håller en behaglig temperatur oavsett om det är kallt eller varmt väder. Utöver korkhandtagen har stavarna förlängda handtag i skumgummi när du önskar byta grepp eller vandrar i brant terräng. Handledsremmarna är mjuka och enkla att justera så att stavarna är sköna att hålla i även när du vandrar under långa dagar.

Vandrar du även när det är lerigt eller till och med snöigt ute? Dessa vandringsstavar inkluderar avtagbara trugor, gummifötter och utbytbara spetsar. Ta med dina vandringsstavar på äventyr oavsett säsong utan risk för att de slits ut. Spetsarna i tungsten är konkava så att de ger dig bättre grepp på stigar och i terräng. Gummifötterna ger bra dämpning på hårda underlag som asfalt eller betong. Trugorna ser till att du inte sjunker ner i snö eller lera.

Stavarna levereras med en smidig förvaringspåse så att du kan förvara dem tryggt och säkert mellan dina äventyr.

IMG_7799_Silva_trekking_3

Gångstavar:

Silvas gångstavar är gjorda i högkvalitativt aluminium, är hållbara över tid och ger dig bra stöd när du motionerar. Handledsremmarna är utformade som en handske, är enkla att justera och säkerställer att stavarna känns stadiga i handen även under raska promenader. Stavarna har ergonomiska handtag, dämpande gummifötter, konkava stavspetsar och snötrugor.

Positiva effekter med att använda stavar vid gång:

Stavgång, eller nordic walking som det också kallas, är både en skonsam och effektiv träningsform. När du använder stavar under din promenad aktiverar du fler muskler, förbättrar konditionen och ökar förbränningen. Dessutom hjälper stavarna till att avlasta dina knän och förbättrar din hållning.

Gångstavar för stavgång och nordic walking:

Silvas gångstavar är gjorda för rörelse – precis som du. Stavarna är gjorda av slitstarkt och lätt aluminium och har ergonomiska handtag av kork eller gummi. Gångstavarnas handremmar är formade som en handske och justerbara för att passa just din hand. Stavarna har god dämpning tack vare gummifötterna som du även kan ersätta när de gamla slitits ut.

Silva Walking Poles Aluminium Cork:

Gör dina promenader ännu mer effektiva med gåstavarna ”Walking Poles Alumium Cork” från Silva. Stavarna som är gjorda i högkvalitativt aluminium är hållbara över tid och ger dig bra stöd när du motionerar. De bekväma handtagen i kork håller en behaglig temperatur oavsett om det är kallt eller varmt väder och ger en skön känsla även under längre promenader. Handledsremmarna är utformade likt en handske, är enkla att justera och säkerställer att stavarna känns stadiga i handen även under raska promenader.

7075 aluminium är ett högkvalitativt material som uppskattas av motionärer som promenerar som en daglig rutin. Stavarna är bekväma oavsett hur mycket du utmanar din puls. Stavarnas längd kan justeras mellan 105-140 cm och justeras med det enkla ”twist-lock” låset i plast.

Utmana vädret oavsett säsong med dessa gåstavar. Denna modell inkluderar avtagbara trugor för snöiga eller leriga underlag och gummifötter som är specifikt utformade för stavarnas kontakt med asfalt eller hårda underlag och det naturliga rörelsemönstret. Stavspetsarna i tungsten är konkava för bra grepp i terräng och dessutom är de utbytbara så att du kan fortsätta gå mil efter mil.

Silva Walking Poles Aluminium:

Med gångstavarna ”Walking Poles Aluminium” från Silva blir dina promenader om ännu mer effektiva. Stavarna som är gjorda i aluminium är hållbara över tid och ger dig bra stöd när du tränar. Materialet 7075 aluminium är ett högkvalitativt material som uppskattas av motionärer som promenerar som en daglig rutin. Stavarna är bekväma oavsett hur mycket du utmanar dina gränser. Gummihandtagen ger dig ett bra grepp och handledsremmen, som är utformad likt en handske, är enkel att justera och säkerställer att stavarna känns stadiga i handen även under raska promenader.

Stavarnas längd kan justeras mellan 105-140 cm och justeras med det enkla ”twist-lock” låset i plast.

Utmana vädret oavsett säsong med dessa gåstavar. Denna modell inkluderar avtagbara trugor för snöiga eller leriga underlag och gummifötter som är specifikt utformade för stavarnas kontakt med asfalt och ditt naturliga rörelsemönster. Spetsarna i tungsten är konkava för bra grepp i enklare terräng.

Nu när du har läst klart den här stavguiden och säkert har blivit inspirerad till att likt många andra införskaffa dig ett par stavar så gör du klokt i att fundera ut till vilken aktivitet du ska använda stavarna samt om aluminium- eller kolfiberstavar passar dig bäst. Oavsett vilka stavar du än väljer kommer du garanterat att känna den stora skillnaden dem tillför och din kropp kommer att tacka dig för hjälpen!

Relaterade produkter

Silva Trekking Poles Aluminium Cork

Silva Trekking Poles Aluminium Cork

595 kr

650 kr

I lager

8%

Relaterade Artiklar

Kontakta oss

Välkommen till oss!

Vår styrka ligger i vår kunniga personal som har lång erfarenhet av det vi säljer. Jakt, fritid och lantbruk har varit vårt fokus sedan 1911. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får raka svar från ärlig personal när du handlar hos oss!

Vännerna på Hylte Jakt & Lantman

Om Hylte Jakt & Lantman
Kontakta oss
Dina rättigheter