30 dagars öppet köp
Snabba leveranser
Personlig service
Välj land
 • Danmark
 • Suomi
 • Norge
 • DE

Visar priser inkl. moms

|

Gör val i användarnamnet till vänster
Hylte Jakt & Lantman

0345 - 400 00

Jakt

Skytte

Fiske

Kläder & Skor

Friluftsliv

Trädgård

Skog

Hem & Hushåll

Bygg & Verktyg

Djur & Lantbruk

Fyndhörna

Artiklar & Guider

Hylte

/

Garmin aktivitetsklockor

Garmin aktivitetsklockor

01 juni 2022

Garmin aktivitetsklockor

01 juni 2022
Tillbaka till magasin
Författare: Alexandra Larsson
Fotograf: Garmin

Garmin aktivitetsklockor


Vill du ta din träning, jakt eller vandring till nästa nivå? Kanske är du intresserad av att få koll på din puls eller hälsa? Oavsett vad ditt mål med din klocka är så är en smartwatch-klocka ett hjälpmedel som många har kommit att älska och med en smart träningsklocka kan du enklare nå alla dina mål!

Garmin har utvecklat smartwatch-klockor under flera års tid och signifikant för Garmin-klockorna är att de är utrustade med en mängd olika praktiska funktioner i kombination med en stilren design. Dessutom är flera modeller kompatibla med andra enheter såsom mobiltelefoner och hundpejlar. Se exempelvis resultatet av dina aktiviteter och din sömn tydligt på mobildisplayen eller koppla ihop din smartwatch med hundpejlen och följ din hund under jakten på klockdisplayen.

Intresset för smartwatch-klockor är stort

I dagens samhälle är det många som efterfrågar en klocka som utöver att visa tid och datum även har andra smarta funktioner och därmed har smartwatch-klockorna blivit väldigt populära Om du använder din smartwatch-klocka dygnet runt så kan den även mäta sömn, stress, vila, aktiviteter, träning etc och du får även ett värde som visar hur ”laddad” du är för dina aktiviteter. Se alla våra Garmin-klockor här.

Håll koll på dina aktiviteter under dagen

I Garmin Healths årliga hälsorapport visar en undersökning att 45% vill träna och mäta sina aktiviteter med klockor eller app. Det finns en stor mängd av aktivitetsklockor i Garmins sortiment som dagligen kan hjälpa dig att hålla koll på dina träningsaktiviteter och ett exempel är den populära Epix-serien.

Oavsett träningsmål har Garmins Epix-klockor allt du behöver för att nå dem och multisportklockan Epix 2 är exempelvis utrustad med följande:

 • Pekskärm och knappar – Pekskärm och knappar som fungerar i alla miljöer samt ett responsivt nytt pekskärmsgränssnitt där du snabbt kan komma åt dina val och funktioner.
 • AMOLED-skärm – AMOLED-skärmen är alltid på och ger din klocka liv, även i starkt solljus.
 • Pulsmätning – Pulsmätning vid handleden som kontinuerligt mäter din puls och varnar dig om den blir för hög eller låg medan du vilar. Den hjälper också till att mäta hur hårt du arbetar under aktiviteter, även då du simmar.
 • Andningsregistrering – Se hur du andas under dagen med hjälp av funktionen andningsregistrering både i sömnen och under andningsövningar och yogaaktiviteter.
 • Stressregistreringsfunktion – Den smarta stressregistreringsfunktionen används för att beräkna din stressnivå så att du kan se om du har en lugn, balanserad eller stressig dag.
 • Sömnregistrering – Få fullständig överblick över dina sömnstadier, från lätt till djup sömn och REM-sömn med hjälp av funktionen sleep score och avancerad sömnregistrering.
 • Energiövervakning – Med hjälp av Body Battery™ hjälper funktionen till att optimera kroppens energireserver genom att använda pulsvariabilitet, stress, sömn och andra data för att mäta när du är redo att vara aktiv eller när du behöver vila.
 • Sportappar – Använd förinlästa aktivitetsprofiler för terräng- och banlöpning, simning, löpning, cykling, vandring, rodd, skidåkning, golf, surfing, inomhusklättring med mera tack vare klockans inbyggda sportappar.
 • Garmin Coach – De anpassningsbara träningsprogrammen innehåller råd från experttränare och anpassas efter dig och dina mål. Träningspassen synkroniseras direkt till din smartwatch från Garmin Connect.
 • Smartaviseringar – Ta emot e-post, sms och aviseringar direkt i klockan när den är ihopparad med en kompatibel smartphone.
 • Musik – Du kan enkelt hämta låtar från ditt Spotify-, Deezer- eller Amazon Music-konto (kan kräva abonnemang). Använd trådlösa hörlurar för att lyssna utan telefon.

Smartwatch-klockor anpassade för jakt och hundförare

För jägare som behöver tåliga GPS-klockor så är modellerna Fenix, Instinct och Tactix perfekta då de är specifikt anpassade för jakt och hundförare. Klockorna är kompatibla med Garmin Alpha 100, Alpha 50, Astro 320, WeHunt-GPS vilket gör att du lätt kan följa hundarna utan att behöva ta fram handenheten. Nu har Garmin köpt Easyhunt och därmed kan man även se både Alpha- och Astro 320-hundar samtidigt i Easyhunt-appen. Ytterligare en fördel med Garmins klockor är deras TrackBack-ruttdragning vilket gör att du enkelt kan navigera tillbaka längs samma rutt som du kom.

Garmin Instinct-sortimentet består av GPS-klockor som är byggda efter den amerikanska militärens standard 810G för värme-,stöt- och vattentålighet. Instinct har även GPS, GLONASS- och Galileo-satellitnätverk som gör det enklare att positionera och navigera i mer krävande miljöer än enbart GPS. Ytterligare fördelar är den inbyggda 3-axlade kompassen och den barometriska höjdmätaren som hjälper dig att orientera dig framåt.

Vissa klockmodeller uppfyller militärstandarder

Garmin har även utvecklat kraftfulla, robusta smartwatch-klockor som är specifikt framtagna för att uppfylla milltärstandarder. De är utrustade med GPS, taktiska funktioner samt funktioner för kartor, avancerad träning och mycket mer. Garmins Tactix Delta Sapphire är ett exempel och har bland annat följande funktioner:

 • Militärstandard – En förstklassig design som är framtagen för att klara militärstandarder (MIL-STD-810).
 • Taktikfunktioner – Särskilda taktikfunktioner som kompatibilitet med mörkerkikare och mer för fältuppdrag.
 • Navigation – Navigera världen runt med stöd för multi-GNSS och utomhussensorer.
 • Smygläge – Aktivera “smygläge” för att förhindra att din GPS-position lagras och delas och för att avaktivera trådlös anslutning och kommunikation.
 • Kill Switch – Om säkerheten blir ett problem kan knappen Kill Switch rensa enheten på allt användarminne.
 • Fallskärmshoppning – Har inbyggt “jumpmaster-läge” som beräknar högsta utlösningshöjd enligt militära riktlinjer och hjälper dig att hitta målet när du har hoppat.
 • Skärm – Klockan har en stor skärm på 1,4 tum vilket är 36% större än föregående tactix-modeller samt ett reptåligt, kupolformat safirglas, svart stålinfattning med DLC-beläggning och svart stålskydd baktill med PVD-beläggning.

Utökad batteritid med hjälp av solladdning

Eftersom Garmins Solar-serie kan laddas med hjälp av solljus så ges möjligheten till flera veckor av batteritid. Om många funktioner används flitigt, GPS-mätning etc, så behöver de laddas veckovis och för den som är aktiv utomhus finns även en automatisk laddfunktion när solen är framme. Klockans batteri laddas alltså delvis i solljus.

Fenix-serien och även modeller från Instinct-serien uppskattas av jägarkåren tack vare en robust design och val av tåligt material men kanske ännu mer för sina funktioner som bidrar till en bättre jaktupplevelse. Bland de populäraste funktionerna kan man finna: att se jakthunden (via kompatibel hanenhet), kompassriktning, väderprognos, waypoints/markeringar, karta etc.

Utan att ge avkall på kvalitet eller skärm så har Fenix en cirkel runt displayen som mäter solljuset och omvandlar detta till energi till batteriet. En annan sak som gör att klockorna har så imponerande lång batteritid är att de arbetar i ett passivt displayläge. Enkelt förklarat så används en energipuls för att släcka eller tända en diod på skärmen, det behövs dock ingen energi för att behålla den som av eller på. Alltså dras bara mer ström nästa gång just den pixeln skall ändras.

Tåliga klockor anpassade för vattensport

Om du exempelvis utövar surfing, vindsurfing eller kitesurfing och vill ha en smartwatch-klocka du kan lita på i vågorna så är Garmins klocka Instinct 2 Surf Edition Mavericks ett perfekt val. Den är vattenklassad till 100 meter och har flera smarta funktioner som exempelvis:

 • Tidvattendata – Håll dig uppdaterad om havsförhållanden så att du kan fånga den perfekta vågen. Para bara ihop klockan med din kompatibla smartphone.
 • Surfline® – Se förhållanden, som tidvatten, våghöjd, vind- och surfinformation, för vart och ett av de fem närmaste surfställena när den är ihopparad med Garmin Connect™-appen på din kompatibla smartphone.
 • Vindsurfingaktivitet – Använd den här aktivitetsprofilen för att spåra GPS-position, hastighet, distans och puls medan du vindsurfar.
 • Kitesurfingaktivitet – Få koll genom att spåra GPS-plats, hastighet, distans och puls medan du kitesurfar.
 • Smartaviseringar – Ta emot e-post, sms och aviseringar direkt på din smartklocka när den är ihopparad med din kompatibla smartphone.
 • Inbyggda sportappar – Gör det du älskar med förinstallerade aktivitetsprofiler för löpning, cykling, simning, styrketräning, inomhusklättring, virtuell löpning, golf, yoga med mera.
 • Dagliga förslag på träningspass – Om du vill ha träningshjälp som tar hänsyn till dig och din konditionsnivå kan du få dagliga rekommendationer baserat på din aktuella träningsbelastning och träningsstatus.
 • Återhämtningsrådgivare – Efter varje träningspass får du veta hur lång återhämtningstid du behöver innan du kan köra ett nytt hårt pass. Träningsintensitet och faktorer som stress, daglig aktivitet och sömn tas med i beräkningen.
 • Stressregistrering – Pulsvariabilitet används för att beräkna din stressnivå så att du kan se om du har en lugn, balanserad eller stressig dag
 • Sleep score och avancerad sömnregistrering – Få fullständig överblick över dina sömnstadier, från lätt till djup sömn och REM-sömn. Se allt på en särskild widget som även visar sömnresultat och information.

Garmin Pay – smidig betalningslösning för folk i farten

Ett snabbt, säkert och smidigt sätt att betala på. Garmin Pay är en betalningslösning som utformats för människor som ständigt är i farten. Kan användas nästan överallt där du kan göra kontaktlösa betalningar. Håll utkik efter deltagande butiker och kontrollera listan över tillgängliga banker och bankkort. Det tillkommer hela tiden fler. Med bara några få snabba tryck får du tillgång till Garmin Pay från din kompatibla Garmin-klocka. Ange ditt lösenord, välj rätt kreditkort från din virtuella plånbok och håll sedan handleden bredvid kortläsaren – klart.

Tillbehör

Naturligtvis finns det en mängd tillbehör till smartwatch-klockorna från Garmin såsom:

 • Klockarmband – Det finns många klockarmband i olika material, till exempel läder, silikon och titan. Du kan byta stil genom att ersätta med ett kompatibelt armband i en ny färg. Ta bara bort ditt nuvarande klockarmband och skruva på det nya armbandet.
 • Pulsband – Perfekt vid träning. Lagrar och överför pulsdata till en kompatibel Garmin-klocka.

Relaterade produkter

Relaterade Artiklar

Afrikansk svinpest – det här behöver du som jägare ha koll på

Kontakta oss

Välkommen till oss!

Vår styrka ligger i vår kunniga personal som har lång erfarenhet av det vi säljer. Jakt, fritid och lantbruk har varit vårt fokus sedan 1911. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får raka svar från ärlig personal när du handlar hos oss!

Vännerna på Hylte Jakt & Lantman

Om Hylte Jakt & Lantman
Kontakta oss
Dina rättigheter