Öppet köp till 15 januari
Snabba leveranser
Personlig service
Välj land
  • Danmark
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Visar priser inkl. moms

|

Gör val i användarnamnet till vänster
Hylte Jakt & Lantman

0345 - 400 00

Jakt

Skytte

Fiske

Kläder & Skor

Friluftsliv

Trädgård

Skog

Hem & Hushåll

Bygg & Verktyg

Djur & Lantbruk

Fyndhörna

Artiklar & Guider

Hylte

/

Fiske

/

Fiskespön

Fiskespön

HaspelsetHaspelspönSpinnsetSpinnspönMetspö

567 produkter

Sortera på: Popularitet

Produkter per sida: 24

13 till att visa...
Ifish Tele Haspelset Telecaster 210 - 25g

Ifish Tele Haspelset Telecaster 210 - 25g

515 kr

636 kr

I lager

19%

Du har sett 24 av 567 Produkter

Fiskespön

Under de senaste åren har vi verkligen valt att satsa stort på vårt utbud av fiskeprodukter och vi har numera en stor och proppfylld fiskeavdelning i vår butik i Hyltebruk. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra fiskeintresserade kunder så mycket bra fiskeprodukter vi kan och vi har numera ett riktigt stort utbud av fiskespön! Oavsett om du ska köpa ett haspelspö, spinnspö eller varför inte ett komplett haspelset eller spinnset så hittar du det hos oss!

Vi är stolta över att erbjuda grymma fiskespön från flera ledande varumärken såsom: Abu Garcia, Daiwa, Savage Gear och Westin bara för att nämna några.

I vårt sortiment finns det en mängd olika fiskespön att välja mellan och vi vill ge dig möjligheten att välja allt från fiskespön för den inbitna sportfiskaren till ett fiskespö för barnen.

Ibland kan det vara svårt att veta vilket fiskespö man ska köpa, kanske är det så även för dig? Beroende på vilken form av fiske du ska ägna dig åt och vilka rullar du gillar att använda är ofta svaret på den frågan. Nedan kan du läsa en kort förklaring kring skillnaden mellan haspel- och spinnspön samt några av deras olika fördelar:

Haspelspön:

Precis som namnet antyder är haspelspön anpassade för just haspelrullar. Haspelrullen ska sitta på undersidan utav spöet precis som spöringarna gör. Haspelspön hittar du i flera olika varianter och längder, alltifrån korta, lätta, längre till kraftigare spön som är anpassade för höga kastvikter för att använda de allra största betena.

Haspelspön är en spötyp som passar både för nybörjare och proffs. Det är smidigt att kasta med ett haspelspö då man kommer långt även som nybörjare, särskilt med mindre beten och linan trasslar sällan.

För att förstå vilken längd man ska välja bland de olika fiskespöna så kan man tänka att om du vill kasta riktigt långa kast så bör du välja ett långt spö och är du ute efter kortare kast efter mindre fisk på svåråtkomliga ställen som en bäck så gör du rätt i att välja ett kortare spö.

Långa spön lämpar sig exempelvis utmärkt för kustfiske då man vill kasta långa kast och där man har gott om svängrum för att använda de längre spöna.

Korta spön å andra sidan är anpassade för fiske med lätta beten och tunna linor. De används ofta när man fiskar från båt och land vid insjömiljö vid öring- och abborrefiske med spinnare och andra mindre drag.

Fördelar med haspelspön:

Rullens placering på undersidan av spöet ger haspelspön en låg tyngdpunkt som ger en naturlig pendeleffekt
Minskad risk för trassel eftersom linan hasplar av rullen

Spinnspön:

Till ett spinnspö använder man en multirulle eller en inkapslad rulle som monteras på ovansidan av spöet. På undersidan av rullfästet sitter en trigger, som du kan greppa med fingret för att få extra stabilitet under fisket. Spöringarna är monterade på ovansidan av spöet och är betydligt mindre om man jämför med haspelspö.

Spinnspön är det mest populära fiskespöt till gäddfisket just nu och det som används av de flesta för att fiska med gummibeten, spinnerbaits och tail-beten.

Spinnspön finns i många olika utföranden och längder för att passa för en mängd olika fisken. De fungerar riktigt bra för exempelvis vertikalfiske efter gös. Dessutom är spinnspön väldigt populära vid gädd- och abborrfisket. Ett spinnspö ger dig bra känsla och med rätt rulle på så har du ett riktigt skönt spinnset med grym kontroll.

Fördelar med spinnspön:

Spinnspön med multirulle; du kontrollerar allt i en hand som gör att du kan få mer precisa kast där du vill ha dem
Många fiskare tycker att man får bättre kontakt med fisken och betet med spinnspön eftersom fiskelinan går rakt in i spolen i en spinnrulle. I en haspelrulle däremot går linan först genom trissan i bygeln.
Suveräna för fiske vid vid trånga partier eller under exempelvis träd och bryggor

Skillnader mellan haspel- och spinnspön:

Det enklaste sättet att avgöra om det är ett haspel- eller spinnspö är att se om det finns en trigger nere vid rullens fäste eller inte. Finns där en trigger är det definitivt ett spinnspö eftersom ett haspelspö aldrig är försett med en trigger.

En annan skillnad mellan spinn- och haspelspön är hur de är konstruerade för att att böjas. Eftersom ett spinnspö har sin rulle och sina ringar på ovansidan har den sin “ryggrad” åt motsatt håll gentemot vad ett ett haspelspö har som har sin rulle och sina ringar på undersidan. Tack vare detta så kan man se att ett haspel- och ett spinnspö böjer sig åt olika håll.

Om du känner dig kluven gällande vilket fiskespö du vill köpa, så känn dig varmt välkommen in till våran fiskeavdelning i våran butik i Hyltebruk så hjälper gärna vår kunniga personal dig!
HaspelsetHaspelspönSpinnsetSpinnspönMetspö
Kontakta oss

Välkommen till oss!

Vår styrka ligger i vår kunniga personal som har lång erfarenhet av det vi säljer. Jakt, fritid och lantbruk har varit vårt fokus sedan 1911. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får raka svar från ärlig personal när du handlar hos oss!

Vännerna på Hylte Jakt & Lantman

Om Hylte Jakt & Lantman
Kontakta oss
Dina rättigheter