30 dagars öppet köp
Snabba leveranser
Personlig service
Välj land
  • Danmark
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Visar priser inkl. moms

|

Gör val i användarnamnet till vänster
Hylte Jakt & Lantman

0345 - 400 00

Jakt

Skytte

Fiske

Kläder & Skor

Friluftsliv

Trädgård

Skog

Hem & Hushåll

Bygg & Verktyg

Djur & Lantbruk

Fyndhörna

Artiklar & Guider

Hylte

/

Varma underställ för jakt – merinoull, bambu eller syntet?

Varma underställ för jakt – merinoull, bambu eller syntet?

18 juni 2024

Varma underställ för jakt – merinoull, bambu eller syntet?

18 juni 2024
Tillbaka till magasin

Jaktsäsongen ligger främst under den kallare perioden under året, så rätt kläder för vädret lägger grunden för en fin upplevelse. Här fyller understället en viktig funktion. Men vilket underställ ska du egentligen välja? Vi reder ut skillnaden men mellan olika material och tipsar om underställ som alla har sina specialområden och täcker det grundläggande behovet en jägare bör ställa på sitt underställ.

 

Det är främst för värmen som vi bär underställ, så den egenskapen måste såklart vara högst på agendan. Men då fukt (genom till exempel svettning) försämrar de flesta underställs värmeisolerande egenskaper, är fukttransport också viktigt att ta hänsyn till. Går du som hundförare kan till exempel ett underställ i syntet vara bäst lämpat medan merinoull värmer bättre vid lugnare aktiviteter. Det är inte heller fel att ha med ett underställ i reserv. Skulle det bli för fuktigt är det väldigt skönt att byta till ett torrt underställ inför ett kommande kallt jaktpass.

Fördelar med underställ i merinoull

Merinoull är ett väldigt populärt och uppskattat material, väl lämpat för underställ under de kallaste dagarna. Det håller värmen bra även när det har blivit lite fuktigt. Det är ett dyrare material, men oftast värt sitt pris. Ren merinoull har även antibakteriella egenskaper som motverkar dålig lukt. Det har inte lika bra fukttransporterande egenskaper som syntet och är därför mer lämpat för lugnare aktiviteter i kallare väder.

Fördelar med underställ i bambu

Bambu har blivit alltmer populärt både som underställ och för underkläder. Det känns skönt mot kroppen och har även det antibakteriella egenskaper som minimerar lukter. Dess produktion kräver även mindre vatten och gödsel än bomull, vilket har positiva miljöaspekter.

Fördelar med underställ i syntet

Syntetunderställ passar framför allt för mer fysiskt aktiva situationer som kräver goda fukttransporterande egenskaper. Dock håller dessa inte värmen lika bra när de har blivit fuktiga. Underställ i syntet sitter bra mot kroppen och känns sköna att bära.

Ett bekvämt och prisvärt ställ för dam och herr

 WOODLINE Woodline Underställ Bambu Herr

Woodline Underställ Bambu

Ett skönt och prisvärt underställ som passar de flesta typerna av jakt höstens tidigare månader. Bambu ger en skön känsla samtidigt som det är ett bra miljövänligt alternativ. Passar bra för mer aktiva dagar som hundförare eller pyrsch. Stället finns både för herr och dam.

KÖP HERR HÄR

KÖP DAM HÄR


Vårt varmaste underställ

WOOLPOWER Woolpower Zip Turtleneck 200 g tröja 7222

Woolpower Zip Turtleneck 200

Ett extra varmt merinounderställ (60%) för de kallare dagarna eller ifall du inte är så rörlig under din jakt. Kombinera med Long John byxorna så får du ett bra set. Tröjan har en förlängd rygg vilket är en väldigt praktisk design samt en dragkedja för extra ventilation. Den frottéstickade insidan skapar extra isolation. Ett premiumunderställ som kommer säkra din jaktupplevelse även under de kallaste dagarna. Erbjuds i unisex-utförande.

KÖP HÄR


Underställ för rörlig jakt

DEERHUNTER Deerhunter Herrarnas Performance Underklädes-set Herr Forest Night

Deerhunter Performance Forest Night

Ett riktigt bra underställ för hundföraren eller för de fortfarande lite varmare höstdagarna. Den har extra ventilerande områden och erbjuder extra god rörelsefrihet. Finns både för herr och dam.

KÖP HERR HÄR

KÖP DAM HÄR


 

Hela vårt sortiment av underställ för herr

Hela vårt sortiment av underställ för dam

Relaterade Artiklar

Kontakta oss

Välkommen till oss!

Vår styrka ligger i vår kunniga personal som har lång erfarenhet av det vi säljer. Jakt, fritid och lantbruk har varit vårt fokus sedan 1911. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får raka svar från ärlig personal när du handlar hos oss!

Vännerna på Hylte Jakt & Lantman

Om Hylte Jakt & Lantman
Kontakta oss
Dina rättigheter