30 dagars öppet köp
Snabba leveranser
Personlig service
Välj land
  • Danmark
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Visar priser inkl. moms

|

Gör val i användarnamnet till vänster
Hylte Jakt & Lantman

0345 - 400 00

Jakt

Skytte

Fiske

Kläder & Skor

Friluftsliv

Trädgård

Skog

Hem & Hushåll

Bygg & Verktyg

Djur & Lantbruk

Fyndhörna

Artiklar & Guider

Hylte

/

Så får du en lyckad hemester

Så får du en lyckad hemester

16 juni 2021

Så får du en lyckad hemester

16 juni 2021
Tillbaka till magasin
Författare: Therese Bohm-Nilson
Fotograf: Johan Kvorning

Så får du en lyckad hemester!


Vill du också se mer av Sverige i sommar? Gröna skogar, fjäll och porlande bäckar är bara några av naturupplevelserna som lockar oss “ut på tur” som norrmännen brukar säga. Vandring har blivit hett på tapeten och nu står fjällvandring eller dagstur på många svenskars semesterplaner. Utrustningen är inte allt, men det underlättar att vara väl förberedd så vi tog oss ett snack med vår klädexpert Roger Apelqvist för hans allra bästa tips för att underlätta på din vandring.

Det finns många olika former av vandring, för en del räcker det med en dagstur medan för andra kan det vara mer lockande med några dagars fjälltur. Oavsett vad du ska ta dig för så finns det några grejer som kan vara extra viktigt att tänka på: bekväma skor, bra kläder och en praktisk ryggsäck är några!

“ Med bra skor och en bekväm ryggsäck kommer du långt! Ska du på en dagstur så räcker det med ett par bra walkingskor eller kängor, varumärken som Ecco, Haglöfs, Keen och Crispi har flera modeller anpassade från mild till tuffare terräng. En nyhet hos oss i år är till exempel Keens vandringssandaler, perfekta för sommarens varmare dagar! Vi rekommenderar även en mindre ryggsäck på cirka 20L, ullstrumpor och ett regnställ som andas. Ska du inte vara ute så länge så kommer du långt, även med en enklare utrustning”

Ska du dock fjällvandra, sova ute och kanske vara iväg i flera dagar så är det lite mer att tänka på, framförallt när det kommer till packningen. “Kläder efter väder” känner de flesta till så några ombyten av kläder, bra strumpor, regnställ och kanske även underställ kommer att behöva få plats i din packning. Tält, stormkök, vattenflaska, myggmedel och elddon är också bra att ha med sig.

“En ryggsäck på 30L och uppåt är mer lagom om du planerar övernattning. Haglöfs har flera bra modeller som Corker, Vina eller Ängd. Samtliga är anpassade för just vandring. Tänk på att välja en ryggsäck med rejäla bärremmar som kan justeras efter din längd och allra helst en som har höftbälte som hjälper till att avlasta, det blir lätt tungt när man ska ha med sig mycket grejer.”

Hos oss hittar du många praktiska produkter som kan vara bra att ha med sig på vandringen. Här finns ett stort urval av anpassade vandrings-och friluftskläder, ryggsäckar, skor och andra friluftsartiklar och hjälper dig gärna med vad du behöver för ditt äventyr!

Relaterade produkter

Trangia Stormkök 27-3 UL

Trangia Stormkök 27-3 UL

590 kr

811 kr

I lager

27%

Relaterade Artiklar

Afrikansk svinpest – det här behöver du som jägare ha koll på

Kontakta oss

Välkommen till oss!

Vår styrka ligger i vår kunniga personal som har lång erfarenhet av det vi säljer. Jakt, fritid och lantbruk har varit vårt fokus sedan 1911. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får raka svar från ärlig personal när du handlar hos oss!

Vännerna på Hylte Jakt & Lantman

Om Hylte Jakt & Lantman
Kontakta oss
Dina rättigheter