30 dagars öppet köp
Snabba leveranser
Personlig service
Välj land
  • Danmark
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Visar priser inkl. moms

|

Gör val i användarnamnet till vänster
Hylte Jakt & Lantman

0345 - 400 00

Jakt

Skytte

Fiske

Kläder & Skor

Friluftsliv

Trädgård

Skog

Hem & Hushåll

Bygg & Verktyg

Djur & Lantbruk

Fyndhörna

Artiklar & Guider

Hylte

/

Eluppvärmda handskar bäst i test 2024: Vi provar jakthandskar med värme

Eluppvärmda handskar bäst i test 2024: Vi provar jakthandskar med värme

12 februari 2024

Eluppvärmda handskar bäst i test 2024: Vi provar jakthandskar med värme

12 februari 2024
Tillbaka till magasin

Ska du jaga i stark kyla, fryser du lätt om fingrarna? Det kommer fler och fler elektriska hjälpmedel på marknaden som hjälper oss jägare att hålla oss varma. Här tittar vi närmare på två populära handskar och vantar från GENZO.

Vilka egenskaper är viktiga hos elektriska handskar?

Vilken som är den bästa värmehandsken beror på flera faktorer än bara den värmande egenskapen. Tål den regn? Greppar den bössan väl? Är de lätta att ta av sig? Hur länge håller batteriet och håller handsken värmen även utan batteri? Det optimala valet kan skilja sig beroende på jaktsituation, hur kallt det är och hur länge du planerar att vara ute. Det är därför inte fel att ha flera typer av handskar i din utrustning eller kombinera handskarna med s.k. linehandskar.

Sammanfattning av testet

Vi har provat Genzos värmehandske Artic och värmevanten Sibiria. Båda håller hög kvalitet och känns mjuka och sköna. Materialet är tyst och handskarna är varma även utan att värmeslingorna är på. Sibiria är för riktigt kalla dagar medan Arctic passar bättre för jakt som kräver snabba skott. Läs mer om de båda modellerna nedan.

 

GENZO Värmehandske Arctic

Första intrycket

Materialet känns mjukt och skönt. En välsydd handske med praktiska muffar. Tyst material och bra passform. Rejäl reglageknapp för smidig hantering av värmen i tre olika steg. Bra grepp kring vapnet trots sin storlek.

Fördelar

Detta är en handske för kalla dagar. Det vattentäta membranet är av god kvalitet och dess värmeslingor av kolfiber skänker jägaren en god värme upp till 4h. Handsken är normal i storlek och passform. Trots sin tjocka fodring greppar du vapnet väl och du kan enkelt hantera vapnet med handskarna på inklusive föra in avtryckarfingret i bygeln utan att riskera vådaskott. Handsken håller dig varm även utan batteri tack vare sitt isolerande foder. Denna handske passar passkyttar väl vid kalla dagar och med sin relativa smidighet så passar den även för snabba skott.

+ Greppvänlig och smidig
+ Snabb värmande effekt
+ Isolerad handske

Fakta

Batteritid: 4h
Tre värmelägen
Vind och vattentät
2200 mAh 7,4v Lithium batterier

KÖP HÄR: Genzo Värmehandske Arctic

 

GENZO Värmevante Sibiria

Första intrycket

En tjockare vinterhandske för riktigt kalla dagar. Materialet känns mjukt och skönt liknande det Arctichandsken. Även denna handske känns välsydd med en insydd fodrad fingerhandske. Tyst material och bra passform. Rejäl reglageknapp för smidig hantering av värmen i tre olika steg. Bra grepp kring vapnet, men kan kräva att den tas av för smidig hantering. Tips är då ha en extra tunn linerhandske på sig under. Denna handske passar väl för passkyttar vid riktigt kalla dagar och kan göra skillnad för en trevlig jaktupplevelse.

Fördelar

Genzo Siberia håller dig varmare än jämförande Arctic handsken men är samtidigt aningen klumpigare – en klart godtagbar kompromiss för att hålla händerna varma även under riktigt kalla dagar. Det gör att hantering av vapen och radio kan kräva att du tar av dig handsken vid dessa situationer. Storleken och passformen känns normal men önskar du ha en linerhandske under ska du kanske välja en större storlek. Det vattentäta membranet är av god kvalitet och dess värmeslingor av kolfiber skänker jägaren en god värme upp till 4h. Dess isolerande egenskaper håller dig även varm utan batteri. Denna handske finns både i svart och brunt.

+ Extra varm handske även utan elvärme
+ Snabb värmande effekt

Fakta

Batteritid: 4h
Tre värmelägen
Vind och vattentät
2200 mAh 7,4v Lithium batterier

KÖP HÄR: Genzo Värmevante Sibiria Brun

En varm och skön liner handske hittar du här

Se fler handskar och värmehandskar här

 

Läs också: Välj rätt jaktkläder och jaktställ i vinter – 6 tips för att hålla dig varm under vintersäsongen

Läs också: Så håller du värmen med varma jaktkängor för vintern

 

Håll värmen

Genzo Arctic Original Värmeväst Herr

Genzo Arctic Original Värmeväst Herr

Från

1.495 kr

I lager
Storsäljare

Relaterade Artiklar

Pannlampa jakt bäst i test 2024 – vi provar pannlampor för eftersök och andra jaktsituationer

Kontakta oss

Välkommen till oss!

Vår styrka ligger i vår kunniga personal som har lång erfarenhet av det vi säljer. Jakt, fritid och lantbruk har varit vårt fokus sedan 1911. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får raka svar från ärlig personal när du handlar hos oss!

Vännerna på Hylte Jakt & Lantman

Katalog

Bläddra i vår Woodline-katalog

Om Hylte Jakt & Lantman
Kontakta oss
Dina rättigheter