30 dagars öppet köp
Snabba leveranser
Personlig service
Välj land
  • Danmark
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Visar priser inkl. moms

|

Gör val i användarnamnet till vänster
Hylte Jakt & Lantman

0345 - 400 00

Jakt

Skytte

Fiske

Kläder & Skor

Friluftsliv

Trädgård

Skog

Hem & Hushåll

Bygg & Verktyg

Djur & Lantbruk

Fyndhörna

Artiklar & Guider

Hylte

/

Bästa hundpejlen 2024 – mest sålda modellerna

Bästa hundpejlen 2024 – mest sålda modellerna

16 maj 2024

Bästa hundpejlen 2024 – mest sålda modellerna

16 maj 2024
Tillbaka till magasin

Hundpejl är ett fantastiskt verktyg för att hålla koll på din hund och kunna se hur drevet rör sig. Du ser även din hunds beteende och kan hos vissa produkter höra ifall hunden skäller. Här listar vi de hundpejlar som är allra populärast bland våra kunder.

Vilken är den bästa hundpejlen?

Det finns numera två huvudvarianter av hundpejl, där den ena har mottagning via en specifik handenhet och den andra har mottagning direkt i mobiltelefonen genom en app. Båda systemen kräver en hundenhet som sitter på hunden, endera genom halsband eller i en speciell hundpejlväst. Västen kan framförallt vara lämplig för mindre hundar där enheten kan vara lite tung att hänga runt halsen.

De flesta pejlarna har oftast fler egenskaper än vad den genomsnittliga jägaren kan behöva men några egenskaper bör varje pejl ha:

  • Täckning – framförallt för mobiltelefon baserade varianter är det viktigt att du har täckning inom ditt område
  • Robusthet – hundenheten måste tåla mycket stryk och fukt
  • Tillförlitlighet – tekniken måste vara driftsäker
  • Batterieffektivitet – hundenheten måste hålla en hel jaktdag, även i sträng kyla

Garmin hundpejl med satellittäckning – fortsatt vår populäraste pejl

Garmin Alpha 50 har länge varit ett av de mest tillförlitliga systemen för hundförare. Fortsatt en toppsäljare och har kommit med intressanta uppdateringar senaste åren. Detta system kräver dels en hundenhet samt en egen handenhet. Täckningen garanteras genom GPS/GLONASS och är alltså oberoende av teleoperatörernas täckning. Kan spåra upp till 20 hundar. Garmin har flera varianter av handenheter att välja mellan beroende på dina behov. Alpha 50 är den enkla varianten medan du finner Alpha 200/200i och Alpha 300/300i med en mer påkostad teknik. Du behöver utöver det även en hundenhet. Vi har i vårt urval Garmin T5X och Garmin Alpha T20. Till det kommer du även behöva köpa en karta över det område du jagar eller köpa Sverigekartan. I de flesta valen är jaktkartans skala på 1:10000 att föredra, men jagar du många platser över landet kan Sverigekartan med 1:50000 vara det ekonomiskt kloka valet. En handburen GPS-enhet som Garmin går även att använda på vandring eller andra äventyr utan hundpejlen.

KÖP HÄR


Hundpejl med mobiltelefon – Bäst i test

Tracker Artemis hundpejl har blivit vår mest sålda och populära pejl. Pejlen blev även utsedd som testvinnare av SvenskJakt 2024. Kombinationen med robusthet, battertid och driftsäkerhet tilltalar våra köpare. Tracker är GSM och 4G baserat, vilket ger bra täckning och låg batteriförbrukning. Första året ingår operatörstrafiken, som man sedan behöver köper till årligen. Du använder din telefon som handenhet och behöver köpa Tracker Hunter Licens, som ger dig fri tillgång till kartor och en tjänst med många finesser.

KÖP HÄR


På tredje plats Ultracom R10i – hundpejl för mobilen

Ultracom R10i bygger på 4G mobilnätverk och behöver bara en kompatibel smartphone för att kunna användas. Ultracom NEXT ger dig tillgång till pejlens alla funktioner, men även kompatibel med TRACKER appen Ett års abonnemang ingår vid köp. Ultracom erbjuder även en hybridpejl som utöver 4G även använder VHF, för att säkra täckning även när mobilnätverket inte räcker till. Den ligger dock i ett annat prisspann än den varianten vi presenterar här.

KÖP HÄR


Nykomling med potential – Lafayette

Lafayette har nyligen släppt hundpejl som har potential att utmana. Lafayette GPS Mini 4G Hundpejl är även den en hundpejl anpassad för att använda tillsammans med din smartphone. Appen är gratis för månaden så du kan testa. Bra batterikapacitet, alla önskvärda funktioner samt robust enhet. Appen erbjuder även jaktlag intressant möjligheter att dela positioner samt administrera sin jaktmark.

KÖP HÄR


 

Läs också: Jakt med hund – skyddsväst och annat du ska tänka på när du jagar med hund

Relaterade Artiklar

Kontakta oss

Välkommen till oss!

Vår styrka ligger i vår kunniga personal som har lång erfarenhet av det vi säljer. Jakt, fritid och lantbruk har varit vårt fokus sedan 1911. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får raka svar från ärlig personal när du handlar hos oss!

Vännerna på Hylte Jakt & Lantman

Om Hylte Jakt & Lantman
Kontakta oss
Dina rättigheter