30 dagars öppet köp
Snabba leveranser
Personlig service
Välj land
  • Danmark
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Visar priser inkl. moms

|

Gör val i användarnamnet till vänster
Hylte Jakt & Lantman

0345 - 400 00

Jakt

Skytte

Fiske

Kläder & Skor

Friluftsliv

Trädgård

Skog

Hem & Hushåll

Bygg & Verktyg

Djur & Lantbruk

Fyndhörna

Artiklar & Guider

Hylte

/

Bästa aktiva hörselskydden för jakt – hörselkåpor eller in ear

Bästa aktiva hörselskydden för jakt – hörselkåpor eller in ear

22 mars 2024

Bästa aktiva hörselskydden för jakt – hörselkåpor eller in ear

22 mars 2024
Tillbaka till magasin

För att skydda din hörsel är det ett måste med ett par välfungerande hörselskydd, det gäller oavsett om du använder ljuddämpare eller skjuter med 22:an. Här reder vi ut varför det är så viktigt med hörselskydd och vilka varianter du har att välja på.

 

Bra hörselskydd är ett måste vid allt skytte. Din hörsel riskerar nämligen att skadas redan vid ljud över 85 dB. Betänk då att ett gevärsskott uppmäter cirka 130 dB och att en vanlig ljuddämpare dämpar med cirka 30 dB. Enkel matematik säger oss att även med ljuddämpare så är riskerna för skador på hörseln alldeles för stora utan skydd. Hur mycket hörselskydden dämpar ljudet anges i värdet SNR, där ett högre värde betyder bättre skydd. Det är till och med så enkelt uttänkt att SNR-värdet dämpar ljudet med motsvarande dB-värde.

Aktiva hörselskydd för jakt

De moderna aktiva hörselskydden har mikrofoner, som fångar upp och förstärker allt ljud under 85 dB. Det hjälper dig att förstå vad som händer runt omkring och att höra djuren tidigare än med blotta örat. Ljudkvaliteten skiljer sig mellan modellerna och oftast får man vad man betalar för.
De flesta modeller erbjuder också möjligheten att koppla radion med hörselskydden. Hörselkåpor kopplas vanligen med sladd medan in-ear kräver Bluetooth eller hörslinga, vilket ställer andra krav på radioapparaten. Nedan går vi igenom skillnaden mellan kåpor och in ear och tipsar om några av våra mest populära modeller.

Hörselkåpor för jakt

Att hörselkåpor är populära bland den svenska jägarkåren råder det inget tvivel om. Vilken jakt du än besöker kommer du att se dessa välrepresenterade. De olika etablerade märkena på marknaden erbjuder ett brett utbud av extrautrustning som underlättar jakten. Du kan genom anpassad sladd koppla dig till de flesta jaktradios eller för vissa modeller även koppla upp dig genom Bluetooth. De dämpar cirka 25 dB och skyddar därmed din hörsel väl. Många modeller säljs i grönt eller i signalorange utförande, så att de även kan fungera som signalfärg på drevjakter.

+ Robusta och effektiva aktiva hörselskydd
+ Enkelt att koppla samman med radion genom sladd eller Bluetooth
+ Lämpar sig väl på skjutbanan

 

Vi rekommenderar:

 

Peltor SportTac Hörselskydd

Ett par klassiska hörselkåpor och en av de mest köpta på marknaden. Finns i olika färgkombinationer, går att koppla med sladd till radion (sladd följer med) och återger ljudet på ett bra sätt tack vare sina mikrofoner. Se bara till att vända kåporna åt rätt håll. Påvisar ett SNR värde på 26.

KÖP HÄR

 

Sordin Supreme Pro-X LED H2 Gel Camo/Camo

En mer säregen design jämfört med sina konkurrenter som bland annat undviker missödet att kolvkammen stötar an mot kåpan vid anläggning. Robust med god passform och fin ljudåtergivning kopplas samman med radion genom AUX-kabel som följer med. Uppmäter ett SNR värde på 25.

KÖP HÄR

 

Aktiva hörselskydd in-ear

Dagens teknikutveckling tillåter numera att välfungerande aktiva hörselskydd kan erbjudas i ett mycket mindre format än de hederliga hörselkåporna. In-ear modellen är inte större än vanliga öronsnäckor men levererar ändå ett aktivt hörselskydd. De har dessutom Bluetooth teknik som gör att du kan koppla samman dem med din jaktradio. Dess smidiga format gör dem extra lämpliga för all typ av rörlig jakt, men även för drevjakt om din jaktradio har Bluetooth-teknik (detta då hörsnäckan till jaktradion inte kan användas samtidigt med dina in-ear hörsnäckor och nästan all drevjakt i Sverige kräver bra radiokontakt).

+ Lätta och smidiga aktiva hörselskydd
+ Passar extra bra för rörlig jakt

 

Vi rekommenderar:

 

3M PELTOR Earplug LEP-200 EU OR, Orange

Ett par kvalitets in-ear hörselskydd med bra ljudåtergivning som underlättar uppfattningen var ljudet kommer ifrån. Levereras med ett praktiskt senilsnöre, så att du inte tappar skydden under en rörlig jakt. Laddas i etuiet under förvaring och kan kopplas till din radio genom en halsslinga.

KÖP HÄR

 

ISOtunes FREE Sport Calibre – Militärgrön EN352

Ett par prisvärda in-ear hörselskydd med ett SNR värde på 32. Vatten och dammtäta. Medföljer ett praktiskt etui som laddar dina in-ear skydd under förvaring. Aktiv medhörning och kan kopplas både till radion och telefonen genom bluetooth.

KÖP HÄR

 

Se fler hörselskydd för jakt här

Relaterade Artiklar

Kontakta oss

Välkommen till oss!

Vår styrka ligger i vår kunniga personal som har lång erfarenhet av det vi säljer. Jakt, fritid och lantbruk har varit vårt fokus sedan 1911. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får raka svar från ärlig personal när du handlar hos oss!

Vännerna på Hylte Jakt & Lantman

Om Hylte Jakt & Lantman
Kontakta oss
Dina rättigheter