30 dagars öppet köp
Snabba leveranser
Personlig service
Välj land
  • Danmark
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Visar priser inkl. moms

|

Gör val i användarnamnet till vänster
Hylte Jakt & Lantman

0345 - 400 00

Jakt

Skytte

Fiske

Kläder & Skor

Friluftsliv

Trädgård

Skog

Hem & Hushåll

Bygg & Verktyg

Djur & Lantbruk

Fyndhörna

Artiklar & Guider

Hylte

/

Sänk dina kostnader!

Sänk dina kostnader!

06 september 2022

Sänk dina kostnader!

06 september 2022
Tillbaka till magasin
Författare: Alexandra Bergh

Pressa dina kostnader - och spara pengar


Kylan och höstmörkret börjar sakta men säkert smyga sig på och det dröjer inte länge förrän det blir kallt på allvar och vi måste hålla oss själva och våra bostäder ordentligt varma. El- och bränslekostnaderna har ökat väldigt mycket och funderar du likt oss och många andra på vad du kan göra för att dra ner på dina kostnader vill vi dela med oss av våra bästa råd och tipsa om följande produkter från vårt sortiment:

Laga mat utomhus:

Dra ner på din strömförbrukning genom att kombinera nytta med nöje och börja tillaga maten utomhus istället för att använda spisen! Med handen på hjärtat så smakar väl ofta maten som tillagas utomhus minst lika bra om inte bättre än den du tillagar inomhus? Med tanke på elpriserna så tjänar du på att laga maten utomhus med hjälp av andra tillagningsmetoder och praktiskt nog finns det en mängd olika sätt att välja mellan och här kommer några relaterade produkter från vårt sortiment:

Grillar:

Passa på att förlänga grillsäsongen som för många tyvärr annars brukar tar slut i samband med att sommar går över till höst. Om man använder sin fantasi så går det att tillaga både den ena efter den andra goda maträtten på grillen, övning ger färdighet! I vårt sortiment har vi flera olika modeller av gasolgrillar, kolgrillar och kamadogrillar från bland annat Landmann, Broil King, Cobb och Habanero BBQ. På många gasolgrillar finns även en kokplatta så att du kan tillaga hela din måltid utomhus.

Se alla våra grillar här.

Braspanna:

Med en braspanna kan du njuta av en sprakande brasa och ha mysiga grillkvällar med familj och vänner året runt. Den gör sig lika bra hemma i trädgården som vid strandkanten, i stugan eller i fjällen. Oavsett om du har en passion för matlagning utomhus eller bara vill njuta av flammornas värme ger den dig en upplevelse utöver det vanliga.

Stormkök:

Många är vi välbekanta med det klassiska trangiaköket som är enkelt att bära med sig och är fenomenalt att tillaga mat för hela familjen på. Ett Trangiakök med spritbrännare drivs med Tenol eller T-röd, bränslen som är billiga, säkra och lättillgängliga. Vi har flera olika modeller att välja mellan så där finns säkert något som passar dig och dina behov.

Se alla våra stormkök och tillbehör här.

Stekhällar:

På en stekhäll tillagar du snabbt och enkelt mat till hela familjen. Det allra flesta rätter som du vanligtvis tillagar i en stekpanna på spisen går dessutom att tillaga på stekhäll eller muurikka istället! En stekhäll är därför ett mycket praktiskt redskap för utomhusmatlagning! Vi har flera olika storlekar på stekhällar från Hällmark med såväl markstativ och modeller utan stativ som ställs över en brasa.

Se alla våra stekhällar och tillbehör här.

Soppgryta:

Med en soppgryta tillagar du såväl soppor, höstjaktens jägargryta eller varför inte kalopsen över en öppen eld. Nykokt glögg med hackade mandlar och russin värmer dessutom gott ute i kylan.

Grilljärn/smörgåsjärn och grillpinnar:

Det behöver verkligen inte vara invecklat att laga mat utan ofta är de enklaste rätterna de mest svårslagna över öppen eld. Med grilljärn/smörgåsjärn och grillpinnar tillagar du enkelt dina varma smörgåsar, halloumi, korv, stekt ägg eller varför inte marshmallows till efterrätt?

Pizzaugnar:

Med hjälp av en pizzaugn gräddar du egna hemlagade pizzor snabbt och enkelt. Pizzaugnen Bertello drivs av ved, grillkol eller pellets vilket gör att den kan användas på valfri plats. Om man önskar finns möjlighet att köpa till en gasbrännare för att driva ugnen med gasol. Maxtemperaturen på över 500 grader gör att pizzan blir klar på under 2 minuter. Ett smidigt, snabbt och enkelt sätt att tillaga mat utomhus med andra ord!

Plocka hem mat från naturen:

Visst är det tillfredsställande att ge sig ut i naturen för att plocka svamp och bär eller fånga sin egen fisk att använda i matlagningen? Inte nog med att det ofta smakar extra gott med mat hämtad direkt från naturen – du får dessutom både motion och slipper betala dyrt för varorna i affären på köpet. Självhushållning och odla sina egna grödor har mer eller mindre blivit en livsstil som många har valt att anamma. För att ta vara på din mat så vill vi slå ett slag för vår nya uppdaterade version av Genzo Vakuumförpackare ProPack V5. Vakuumförpackare hjälper dig hålla maten fräsch längre i kylskåpet, frysen och skafferiet. Vi har dessutom en hel del relevanta produkter inom jakt, fiske och friluftsprodukter i vårt sortiment.

Se alla våra produkter för friluftsliv här.

Lämna bilen hemma:

Förutom att drivmedelspriserna är väldigt dyra så gör du både dig själv, miljön och plånboken en tjänst genom att aktivt välja ett annat transportmedel än bilen i dessa tider. Hos oss kan du köpa cyklar för barn och vuxna, elcyklar, el-lådcyklar och elmopeder.

Se alla våra cyklar/mopeder här.

Cyklar:

Cykeln har sedan länge varit ett populärt transportmedel bland såväl vuxna som barn. Genom att cykla vägen till jobb och skola väver du in vardagsmotionen som det ibland kan kännas svårt att hitta utrymme till i om dagarna när det är mycket annat som också ska hinnas med. Vi har cyklar för hela familjen och är glada över att kunna erbjuda cyklar till även de minsta cyklisterna.

Elcyklar/El-lådcyklar:

Det är ett klokt val att köpa en pålitlig elcykel som du kan lita på i ur och skur och som dessutom tryggt hjälper dig på traven i uppförsbackarna på vägen till jobbet eller skolan! Nu finns även flera modeller av de omåttligt populära el-lådcyklarna i vårt sortiment. Med hjälp av en el-lådcykel transporterar du barnen smidigt och bekvämt samtidigt som packutrymmet i trälådan rymmer allt du behöver till cykelutflykten

Elmopeder:

Om du vill undvika de dyra bränslekostnaderna och andra utgifter som har med en bil att göra kan det vara ett alternativ att byta ut bilen mot en smidig elmoped? Här får du bästa körkänsla med stötdämpning både bak och fram, hydrauliska bromsar, snabb acceleration och låg tyngdpunkt som ger otrolig stabilitet i svängarna. Passar lika bra för såväl stads- och landsvägskörning upp till 45 km i timmen. Den energisnåla och kraftfulla motorn klarar även branta backar utan att krångla. Den stora displayen ger dig full koll på hastighet, batteri, kraftläge och körda mil. Batteriet tar du enkelt ut ur luckan under sätet och laddar hemma medan mopeden står i garaget.

Uppvärmningsalternativ för bostad och lokaler:

Se alla våra värmare här.

Ved:

I år är det verkligen en stor efterfrågan på ved och vi förstår sannerligen varför. Har du en vedpanna eller stödeldar du i kaminen och är på jakt efter brasved? I så fall är du varmt välkommen till vår butik i Hyltebruk där vi säljer prima björkved i 40- samt 30 liters säckar. OBS! Endast hämtning i butik!

Pellets:

Vi säljer träpellets av högsta kvalitet! Träpellets/Bränslepellets är ett biobränsle som ingår i det naturliga kretsloppet, tillverkat av såg- och kutterspån. De är perfekta att elda med eftersom de inte bidrar till koldioxidutsläpp. Pellets är även bra för din plånbok då det är en billigare energikälla än olja och el. Du får helt enkelt mer värme för pengarna. 16 kg per säck och 52 säckar per pall. OBS! Endast hämtning i butik!

Gasolkaminer:

För snabb uppvärmning anpassad för mindre utrymmen är gasolkaminer ett bra komplement till el-element med tanke på dagens elpriser. Gasolkaminer ger en ren och luktfri förbränning, ingen installation, lätta att flytta. Perfekt för exempelvis jaktkojan eller andra oisolerade rum där du behöver hålla uppe värmen! I vårt sortiment hittar du flera olika modeller att välja mellan.

Dieselvärmare:

Vi har olika storlekar av Airrex dieselvärmare som är anpassade för att passa för såväl mindre och större utrymmen. Den minsta varianten lämpar sig bäst för uppvärmning av altaner, garage, hobbyrum, fritidshus, husvagnstält eller växthus. För större utrymmen såsom industrihallar, arbetslokaler, maskinhallar, stall, hallar, byggarbetsplatser med mera funkar de större modellerna utmärkt. De bästa egenskaperna med de bränsledrivna Airrex-värmarna är dess låga förbrukning, luktfria drift, termostatstyrning och tysta driftljud.

Dieselkanoner:

I vårt sortiment hittar du också flera olika mobila dieselkanoner från Tiger King och Kinlux. Idealiska för torkning på byggplatser samt till uppvärmning av fastigheter, lager, verkstäder, garage, industribyggnader, tillskottsvärme till torkar med mera.

Klä dig rätt för att hålla värmen:

Många underskattar effekten av att lära sig hur man klär sig “rätt” kläder i kalla tider. Att investera i klädesplagg som är anpassade för ett kallt klimat kan med säkerhet hjälpa till att minska elkostnaden inomhus! Några grader kallare inomhustemperatur hjälper nämligen till att pressa ner elräkningen och nedan tipsar vi om några av våra klädfavoriter som hjälper dig att hålla värmen!

Underställ:

Eftersom understället är det plagg som du har närmast kroppen är det viktigt att välja ett som känns både bekvämt och som värmer ordentligt. Vi kan varmt rekommendera både ull- och bambu-underställ, det är en smaksak vilket man föredrar.

Ett underställ av merinoull transporterar bort fukt från kroppen och omvandlar även fukten till värme och isolerar väldigt bra. Ull har dessutom en fantastisk förmåga att anpassa sig efter hur varm eller kall du är! Om det är kallt ute så värmer det dig, och om det är varmt ute så blir du avsvalkad. Finns både för herr, dam och barn.

Ett bambu-underställ är följsamt och behagligt och ger en silkeslen känsla mot kroppen. Bambufiber är extra mjuka och skonsamma för känslig hud och ger en fantastisk passform och komfort som gör att du kommer vilja använda dina bambukläder varje dag. Bambufibern andas och är temperaturreglerande, vilket innebär att det ger dig värme när du är kall och svalkar dig när du är varm. Bambuns förmåga att absorbera fukt och dålig lukt gör att både du och dina plagg håller er fräscha längre. I vårt sortiment hittar du bambuunderställ för herr, dam och barn.

Värmekläder:

I vårt sortiment av värmekläder hittar du såväl värmevästar, hand- och fotvärmare, värmetröjor, värmebyxor, värmehandskar m.m.

Se alla våra värmekläder här.

Värmevästar:

Om du inte redan har en värmeväst så är det något vi varmt kan rekommendera dig att införskaffa. Använd värmevästen utanpå din underställströja för bästa effekt så kommer du snart upptäcka den fantastiska värmen du får utav din värmeväst. Med hjälp av de olika värmereglagen ställer du enkelt in vilken värme du vill att värmevästen ska leverera och kan på så vis både höja och sänka värmen efter behov.

Hand-fotvärmare:

När det börjar bli kallare ute är det oftast just händer och fötter som blir extra utsatta. I vårt sortiment finns engångsvärmare för händer som aktiveras när innerpåsen kommer i kontakt med luft. Håller värmen i upp till 10 timmar med en medeltemperatur på 53 grader och en maxtemperatur på 68 grader.
De självhäftande engångsfotvärmarna aktiveras när innerpåsen kommer i kontakt med luft. Håller värmen i upp till 8 timmar med en medeltemperatur på 53 grader och en maxtemperatur på 68 grader.

Uppladdningsbara värmesulor:

Vi har även bekväma uppladdningsbara värmesulor för dig som lätt fryser eller behöver lite extra värme i skorna. Optimala för dig som utför vintersporter, jagar, vandrar eller arbetar många timmar utomhus i kalla miljöer. Med hjälp av smidig justering av värmen med den praktiska fjärrkontrollen som du enkelt kan fästa i din nyckelknippa kan du välja mellan 3 olika värmelägen.

Strumpor:

För att slippa frysa om fötterna har vi även en mäng olika sockar i vårt sortiment. På kalla underlag eller i dina kängor kan du med fördel använda merinoullsockar då merinoull har längre och tunnare fibrer än andra ullsorter och upplevs därför lätt och mjuk mot huden. En stor fördel med ull är att det värmer även om det skulle bli blött. Vid riktigt kalla dagar kan du med fördel kombinera och använda 2 par merinoullsockar tillsammans för bästa värmehållning (1 tunnare liner socka och en lite tjockare socka).

Se alla våra strumpor här.

Fleecetröja/västar:

Fleecetröjor och västar är både supersköna och stilrena samtidigt som dem håller dig varm och go både inom- och utomhus. De passar dessutom lika bra i skog och mark som till vardagsjacka på stan. Används som mellanlager under den kyligare årstiden och som ytterplagg till övriga årstider och är på så vis året-runt-plagg.

Se alla våra fleecekläder här.

Vi är glada över att få dela med oss av våra tips och råd till er och förhoppningsvis inspirera till fler medvetna val. Det finns mycket man kan göra för att minska sina kostnader och som ni märker har vi ett väldigt varierat utbud av relevanta produkter! Har ni några frågor eller önskar rådgivning i val av produkter så når ni vår trevliga kundtjänst på telefonnummer: 0345-40 000 eller maila info@hylte-lantman.com. Om ni har möjlighet är ni självklart varmt välkomna att besöka vår butik i Hyltebruk och få hjälp utav vår kunniga personal!

Relaterade Artiklar

Afrikansk svinpest – det här behöver du som jägare ha koll på

Kontakta oss

Välkommen till oss!

Vår styrka ligger i vår kunniga personal som har lång erfarenhet av det vi säljer. Jakt, fritid och lantbruk har varit vårt fokus sedan 1911. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får raka svar från ärlig personal när du handlar hos oss!

Vännerna på Hylte Jakt & Lantman

Katalog

Bläddra i vår Woodline-katalog

Om Hylte Jakt & Lantman
Kontakta oss
Dina rättigheter