30 dagars öppet köp
Snabba leveranser
Personlig service
Välj land
  • Danmark
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Visar priser inkl. moms

|

Gör val i användarnamnet till vänster
Hylte Jakt & Lantman

0345 - 400 00

Jakt

Skytte

Fiske

Kläder & Skor

Friluftsliv

Trädgård

Skog

Hem & Hushåll

Bygg & Verktyg

Djur & Lantbruk

Fyndhörna

Artiklar & Guider

Hylte

/

Viltkorg – tips för enkel transport med vilt

Viltkorg – tips för enkel transport med vilt

19 januari 2024

Viltkorg – tips för enkel transport med vilt

19 januari 2024
Tillbaka till magasin

Du känner igen en jägare och dess bil direkt på att viltkorgen sitter monterad på dragkroken. Ett måste för många jägare som inte har tillgång till andra transportmedel för sitt vilt och vill undvika en blodig viltkropp inne i familjebilen. Här tipsar vi om praktiska viltkorgar och hjälpmedel för att få ut viltet ur skogen.

 

Att transportera viltet med en viltkorg rekommenderas upp till cirka 80 kg men går med tyngre vilt på kortare sträckor. Vi har två varianter, den klassiska heckpacken eller den smidiga packåsnan. Båda fyller sin funktion och är smidiga att fästa på dragkroken.

KÖP HÄR: Heck-Pack Optimal Lastflak 1000mm Bred

 

KÖP HÄR: Trampet Packåsna / Lastkorg

Vi har i vårt sortiment även tillbehör som underlättar transporten ytterligare.

Se alla våra transportkorgar och tillbehör

 

Vill du ha en extra djup transportkorg rekommenderar vi Gehetec Transportkorg Maxi.

KÖP HÄR: Gehetec Transportkorg Maxi

 

Ett tips för lite mindre vilt som årsgris och rådjur är en vilt- och transportsäck. Med den kan du skydda viltet i korgen mot smuts under färd, gäller främst om du har tagit ur viltet i skogen. Du kan också transportera viltet inne i bilen då dess vattentäthet säkrar att inget blod eller smuts sprids i bilen.

KÖP HÄR: 5etta Bagen Vilt- och transportsäck

Draghjälp ut ur skogen

Det kan vara tungt att få ut viltet ur skogen till viltkorgen på bilen, men med några enkla hjälpmedel kan du själv eller med ditt jaktlag lösa de flesta situationer. Tänk dock på att ordna och säkra att du har rätt hjälpmedel till hands innan du skjuter.
Oavsett om du jagar själv eller med ett jaktlag, där det oftast inte saknas på muskelkraften, behöver du fundera på vilka krav din jaktmark ställer på din utrustning. Är det långt till närmaste farbara väg? Jagar vi större vilt som älg eller kronhjort? Har vi en fyrhjuling eller älgdragare i jaktlaget? Är det starkt kuperat eller sankmark? Vi listar nedan några produkter som kan vara oumbärliga i skogen.

Pulkan underlättar draghjälpen

För rådjur, vildsvin eller hjortar rekommenderar vi Klövviltspulkan. Den gör det enklare att dra viltet över stock och sten genom väglöst land. På snön glider den extra bra. Går så klart att koppla upp med fyrhjulingen. Denna kan du även med fördel använda vid ensamjakt tillsammans med en dragsele.

KÖP HÄR: Klövviltspulkan

För större vilt som älg eller kapital kronhjort är Canadapulkan mer gångbar då dess storlek rymmer även en större älgtjur, framförallt om du väljer den öppna varianten med Xtension delen till.  Canadapulkan kommer även med extra utrustning för att säkert koppla samman den med en fyrhjuling.

KÖP HÄR: Canadapulka Älgpulka utan akter

Dragselen ger extra kraft

Oavsett om du drar själv eller ifall ni är flera som delar på bördan så gör en dragsele dig starkare och det är även mer bekvämt. Varianter med dubbla axelremmar är då särskilt praktiska.

Vi rekommenderar 5etta Viltdragare Pro som är smidig nog att alltid bära med sig men stark nog för lite större vilt. Kombinera gärna med Klövviltspulka så klarar du dig långt även på ensamjakter.

KÖP HÄR: 5etta Viltdragare Pro

Här hittar du alla våra tillbehör för jakt

Relaterade Artiklar

Pannlampa jakt bäst i test 2024 – vi provar pannlampor för eftersök och andra jaktsituationer

Kontakta oss

Välkommen till oss!

Vår styrka ligger i vår kunniga personal som har lång erfarenhet av det vi säljer. Jakt, fritid och lantbruk har varit vårt fokus sedan 1911. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får raka svar från ärlig personal när du handlar hos oss!

Vännerna på Hylte Jakt & Lantman

Katalog

Bläddra i vår Woodline-katalog

Om Hylte Jakt & Lantman
Kontakta oss
Dina rättigheter