30 dagars öppet köp
Snabba leveranser
Personlig service
Välj land
  • Danmark
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Visar priser inkl. moms

|

Gör val i användarnamnet till vänster
Hylte Jakt & Lantman

0345 - 400 00

Jakt

Skytte

Fiske

Kläder & Skor

Friluftsliv

Trädgård

Skog

Hem & Hushåll

Bygg & Verktyg

Djur & Lantbruk

Fyndhörna

Artiklar & Guider

Hylte

/

Jaktryggsäck med stol – våra bästa tips!

Jaktryggsäck med stol – våra bästa tips!

08 maj 2024

Jaktryggsäck med stol – våra bästa tips!

08 maj 2024
Tillbaka till magasin

Vanligtvis är det två saker som en jägare alltid bär med sig, sitt vapen och sin jaktryggsäck. Just jaktryggsäcken ska rymma alla möjliga ting och får gärna erbjuda en vilande sittplats. En ryggsäck med stol kommer väl till användning vare sig det är runt lägerelden med jaktkamraterna, vid jaktpasset i skogen eller när du väntar på hunden. Här går vi igenom vad du ska tänka på när du väljer jaktryggsäck med stol och tipsar om ryggsäckar med olika fördelar.

 

5 saker att tänka på när du väljer jaktryggsäck

  • Lagom med packvolym: Du vill kunna bära med dig din matsäck, några förstärkningsplagg, slaktkit och andra mer eller mindre viktiga prylar utan att ryggsäcken känns för tung eller klumpig. En väl avvägd jaktryggsäck är därför oftast inte för stor eller tung.
  • Termosficka: Det som oftast ska komma ur ryggsäcken behöver även ha en smidig ficka. Fundera vad du behöver ha nära till hands och om ryggsäcken har genomtänkta fickor som täcker ditt behov.
  • Tålighet! Du kommer ha din ryggsäck i både regn och smuts, så se till att den skyddar ditt innehåll på ett bra sätt.
  • Stolen: Här finns det flera varianter och oftast är det en kompromiss mellan vikt, bekvämlighet och pris. Ryggstöd kan vara skönt, roterande sittstol kan vara praktiskt eller en enkel stol kan vara nog för dig.
  • Bärremmen: Oftast bär du både ett vapen och ryggsäcken över axeln. Det gör att bärremmen för ryggsäcken inte bör hindra att ditt vapen ligger bekvämt och stadigt på axeln. Du vill heller inte att ryggsäckens eventuella metalldelar slamrar mot vapnet. Bärremmen bör dessutom vara bra nog för att du bekvämt ska kunna bära ryggsäcken även på längre sträckor mot jaktpasset.

 

Tips på jaktryggsäckar med stol

En allsidig och smart jaktryggsäck:

5etta Snurresäcken

Med en roterande sittdyna kan du smidigt snurra på dig för anpassa skottvinkeln eller för att lättare spana över ditt pass utan att behöva göra för avslöjande rörelser. Rymlig nog (30 l) för de flesta jaktsituationer samt skyddar innehållet väl med kraftig botten och slitstarkt yttertyg. Ramen är inbyggd samt med vapenfäste på varje sida säkrar dig från onödig skrammel när du bär vapnet. Passar de flesta jägarna och är intressant alternativ till de klassiska jaktryggsäckarna med utfällbara stolar. Väger totalt 4,3kg.

KÖP HÄR: 5etta Snurresäcken, med roterbar sittdyna 360°


Nu i bättre uppdaterad version:

Fauna Älgen

Denna stabila ryggsäck med en utfällbar stol erbjuder en bra packvolym på 35l till en låg vikt om 2,3kg. Smarta fickor och bade snölås och regnskydd ger dig en ryggsäck som skyddar dina saker oavsett väder. Fickorna är anpassade för att kunna öppna med handskar. Bärsystemet är genomtänkt ergonomiskt.

KÖP HÄR: Fauna Älgen EVO Stolryggsäck


Jaktstol med det lilla extra stödet:

Genzo Stolryggsäck med Ryggstöd Mannarp

Denna ryggsäck ernjuder ett extra stöd för ryggen och gör även längre jaktpass bekväma för ryggen. Fickorna är genomtänkta för jakt och tyget väl anpassat för utan skrammel kunna bära ett vapen till. Bärsystemet är bekvämt och botten väl anpassat för även blöta jaktdagar. Packningsvolymen på 40 l är generös utan att vara för tung kring 2,9kg.

KÖP HÄR: Genzo Stolsryggsäck med Ryggstöd Mannarp


 

Vi har i denna guide fokuserat på jaktryggsäckar med stol, men vi har i vårt sortiment ett bredare urval även med vapenryggsäckar eller mer traditionella ryggsäckar.

Se hela vårt utbud av väskor för jakt här

Fler jaktryggsäckar med stol:

Woodline Oak Stolsryggsäck

Woodline Oak Stolsryggsäck

1.495 kr

I lager

Relaterade Artiklar

Kontakta oss

Välkommen till oss!

Vår styrka ligger i vår kunniga personal som har lång erfarenhet av det vi säljer. Jakt, fritid och lantbruk har varit vårt fokus sedan 1911. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får raka svar från ärlig personal när du handlar hos oss!

Vännerna på Hylte Jakt & Lantman

Om Hylte Jakt & Lantman
Kontakta oss
Dina rättigheter